Skip to main content

Testing of bird- collision protection systems

  • Published on February 5, 2023

Lakossági és utólagos beépítésre egyaránt alkalmas ütközésvédelmi megoldás hatékonyságát teszteljük, amely lehetővé teszi, hogy a madarak elkerüljék az üvegfelületekkel való ütközést.

Madárütközés-védelmi rendszer

Az elmúlt évtizedekben számos kutatás igazolta, hogy a madarak alapvető szerepet játszanak az ökoszisztéma fennmaradásában, a biodiverzitás megőrzésében és a vegyszermentes gazdálkodás mindennapi életében. Napi tevékenységeik során ezek a csodálatos lények számos parazitát és kártevőt pusztítanak el, nagyban segítve a vegyszermentes gazdálkodást és termelést.

Az egyre erősödő urbanizációs tendenciák miatt azonban a kiterjedt üvegfelületek, a fény- és zajszennyezés komoly veszélyt jelent madaraink életére, ami bizonyos esetekben végzetes mértékben megzavarhatja tájékozódásukat. Vándorlásuk során egyre nagyobb számban ütköznek a fényvisszaverő üvegfelületekkel, és milliószámra pusztulnak el.

A madarak számának ilyen mértékű csökkenését a természet rendszere is érzékeli: a fajok ritkulásával, az egyedszám csökkenésével, és az ezzel járó klímaváltozások következtében a kártevők száma is növekszik. , a károk súlyossága, és az erre adott kémiai válasz súlyosan szennyezi a környezetet és az emberi életet. egészséget is.

Ezért is fontos, hogy olyan, a mindennapjainkba beépíthető megoldásokat találjunk, amelyek védik madarainkat, segítik a túlélést. A jelenleg tesztelés alatt álló megoldás tökéletes lehetőség az ütközések megelőzésére mind intézményi, mind privát környezetben, ezáltal több millió madáréletet mentve meg. Ezzel a védelmi tevékenységgel elősegíthetjük a megfelelő körforgást és környezeti egyensúlyt, hozzájárulhatunk a vegyszermentes termelési gyakorlat elterjesztéséhez, ezáltal a fenntartható fogyasztás megvalósulásához is.

Madaraink rendkívül fontosak a jövőnk szempontjából! Ideje oltalmunk alá venni őket!

Az Ökológiai Farm és Madárfészek Box Station egy hosszú távú fenntartható, mindenki számára előnyös együttműködés kialakításán dolgozik az ember és környezete között. Célunk egy madár-ember együttműködésen alapuló termelési modell kialakítása, amelyben kiemelt szerepet kap a fenntarthatóság és a biodiverzitás védelme.

Amrein Tamásné Miskolczi Boglárka, a Rendszer fejlesztője

Madárütközés-védelmi rendszer

Our partner: Feather Friendly 

Images

Project start date
25/01/2023
Project end date
30/06/2023

You might also be Interested in